G R E E N - povzbuzení organismu a normální funkce imunitního systému.
Uklidňuje zažívání a působí silně prebioticky
Doplněk stravy na bázi prebiotické rozpustné vlákniny, nerozpustné vlákniny a komplexu mikrobiálně aktivovaných rostlinných molekul. Produkt je vyvinut pro dodání vysoce pestrého koktejlu vlákniny a nutrientů z ovoce a zeleniny. Základem doplňku stravy je koncentrovaná rozpustná vláknina z kukuřice a vláknina na bázi fruktooligosacharidů v kombinaci s nerozpustnou jablečnou a citrusovou vlákninou. Tato kombinace působí silně prebioticky – podporuje přátelské střevní bakterie a peristaltiku střev. Šťáva ze zeleného ječmene přispívá k celkovému povzbuzení organizmu díky obsahu vitamínů a minerálních látek. Důležitou složkou je směs mikrobiálně aktivovaných ovocných a zeleninových šťáv z 35 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem polyfenolů a flavonoidů. Kombinace chlorelly, spiruliny, šťávy ze zeleného ječmene a dalších přírodních zdrojů, přispívá k udržení normální funkce imunitního systému.
Hlavní výhody:
Obsahuje přírodní zdroj chlorofylu
Vysoká biologická dostupnost a účinnost aktivních látek
Slazeno rozpustnou vlákninou
Bez lepku a mléčných složek
Nízký glykemický index
Čemu přispívá:
Celkové povzbuzení organismu a normální funkci imunitního systému
Očistě těla
Správnému fungování těla a doplnění vitamínů a minerálů
Antioxidant
Uklidnění zažívání a alkalizaci organismu
Podpora správné peristaltiky střev
Složení aktivních látek v jedné dávce:
Šťáva ze zeleného ječmene 0,5g, Chlorella sp. 0,1g, Spirulina sp. 0,1g, jablečná vláknina 0,2g, citrusová vláknina 0,2g, fermentované šťávy (jablko, mrkev, moruše, ředkvička, ananas, pomeranč, citron, červená řepa, švestka, maracuja/mučenka jedlá, meloun vodní, kustovnice, grapefruit, hroznové víno, broskev, acerola, brusinka, jahoda, malina, třešeň, aronie/černý jeřáb, černý rybíz, angrešt, borůvka, hruška, granátové jablko, banán, papája, liči, rajče, chřest, jujuba/cicimek, meloun cukrový, hloh a brokolice) 0,2g.
Chlorella
Zelenou mikroskopickou jednobuněčnou řasu Chlorellu najdeme ve shlucích (i jednotlivě) ve sladké i slané vodě. Chlorella má ze všech známých zelených rostlin nejvyšší obsah chlorofylu. Chlorella obsahuje CGF, což je Chlorella růstový faktor, který má doslova omlazující účinek. Podílí se na očistě organismu (odvádí těžké kovy z těla), příznivě působí na správnou funkci trávení a normální činnost jater. Chlorella má vysoký obsah bílkovin, vitamínů, minerálů, aminokyselin, vlákniny a dalších důležitých látek. S oblibou se používá jako superpotravina a přidává se do koktejlů, smoothies a různých jídel a dezertů. Vysoká efektivita naší Chlorelly SP je dána speciální formou úpravy, tzv. desintegrací. Díky tomuto procesu jsou narušené buněčné stěny chlorelly – obsah těchto buněk je pak dobře stravitelný, má vysokou biologickou dostupnost a tím příznivě působí na lidský organismus. Věděli jste, že člověk běžně není schopen trávit řasu, a ta bez procesu desintegrace může projít trávicím traktem člověka bez účinku?
Spirulina
Spirulina je modrozelená sladkovodní sinice (cyanobakterie) ve tvaru spirály, od tohoto tvaru je odvozen i její název. Patří mezi evolučně velmi staré organismy, její stáří je odhadováno na přibližně 3,5 miliardy let. Její vliv na nás, i celou naši planetu je nepopíratelný – byla zodpovědná za uvolňování kyslíku při utváření atmosféry Země. Lidé ji používají od nepaměti, užívali ji i Aztékové a je zmíněna dokonce ve spisech Kryštofa Kolumba. Spirulinu charakterizuje specifická intenzivní chuť. Za její namodralou barvou stojí chlorofyl a fykocyanin. Zajímavé jsou i její nutriční hodnoty. Spirulina je bohatá na živiny jako jsou sacharidy, vitamíny, minerály a chlorofyl. Kromě toho patří mezi potraviny, které obsahují nejvyšší množství bílkovin z rostlinné říše. Obsahuje 18 z 22 aminokyselin, které tělo potřebuje. Využívá se při kontrole tělesné hmotnosti, jako antioxidant a přispívá k podpoření přirozené obranyschopnosti a normální hladiny cukru v krvi.
Šťáva ze zeleného ječmene
Šťáva ze zeleného ječmene se získává šetrným lisováním výhonků mladého ječmene (Hordeum vulgare). Šťáva je bohatá na chlorofyl a antioxidanty (flavonoidy), kyselinu ferulovou a obsahuje kyselinu gama-aminomáselnou (GABA). Zelený ječmen je dobrým zdrojem důležitých minerálů a vitamínů. Šťáva ze zeleného ječmene přispívá k celkovému povzbuzení organismu díky obsahu vitamínů a minerálních látek. V Japonsku lidé pijí nápoj ze zelených šťáv "aojiru" (obsahuje i mladý ječmen). Tento zelený drink je široce konzumován pro udržení zdraví. U nás se mladý ječmen s oblibou používá jako přísada v řadě smoothies.
Jablečná vláknina
Jablečná vláknina (jablečný pektin) se vyrábí z jablečných slupek, které se suší a posléze melou na jemný prášek. Jedná se o přírodní produkt bez jakýchkoli dalších aditiv. Tato rozpustná vláknina nám pomáhá udržovat střevo čisté a podporuje peristaltiku. Konzumace jablečné vlákniny navozuje pocit sytosti.
Citrusová vláknina
Citrusová vláknina nám nabízí širokou škálu příznivých efektů, zejména na naše zažívání. Navíc je chutná a má úžasný prebiotický efekt. Je dobře snášená a současně zvyšuje pocit sytosti. Klinické studie poukazují na její fyziologické výhody: pomáhá udržovat pravidelnou střevní peristaltiku.
Mikrobiálně aktivované (fermentované) šťávy z ovoce a zeleniny
Jedná se o směs mikrobiálně aktivovaných ovocných a zeleninových šťáv z 35 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem polyfenolů a flavonoidů. Úžasný koktejl přírodních látek, které mají díky aktivaci řízenou několikastupňovou fermentací (kvašením) vysokou biologickou dostupnost a účinnost. Co si představit pod řízeným kvašením? Šťávy jsou postupně fermentovány působením laktobacilů a bifidobakterií a jsou silným zdrojem mikrovlákniny, která působí silně prebioticky.
Bohužel dle současné legislativy a NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16. května 2012), které platí od 14.12.2012, neumožňuje popisovat další účinky na lidský organismus. Můžou vzbudit dojem zakázaného zdravotního nebo léčebného účinku bylin a přírodních látek i přesto, že se používají stovky let a pomohly mnoha lidem.